Centrum draagt opleiding over aan NPi 

Tekenen-NPI

Wij berichten jullie vandaag met groot nieuws: het Van Dixhoorn centrum draagt de uitvoering van de opleiding over aan het Nederlands Paramedisch instituut (NPi). Op 28 februari hebben wij hierover een overeenkomst gesloten met het NPi, dat per 14 maart de volledige opleiding overneemt. Dit betekent dat het NPi, naast deel 1 van de opleiding, in de toekomst ook deel 2 en 3 gaat aanbieden.

Waarom deze overgang?

Deze overgang is een belangrijke stap richting het waarborgen en voortzetten van de opleiding en het gedachtegoed van de Methode Van Dixhoorn. De organisatie van de opleiding vraagt meer van ons dan wij op dit moment kunnen bieden. Daarbij wordt Jan in april 75 jaar en daarmee is het tijd om het stokje door te geven. Dit was geen eenvoudige beslissing, maar is wel het beste besluit voor onze (toekomstige) cursisten. 

Wat betekent dit voor de huidige cursisten? 

Deze overgang heeft geen gevolgen voor de lopende delen van dit jaar. Alle drie de delen van de opleiding worden nog afgemaakt door het centrum. De cursisten krijgen de mogelijkheid om het betreffende deel goed af te ronden en bij het NPi in te stromen voor het eventuele vervolg. Voor de huidige cursisten in deel 3 betekent dit dat zij als laatste groep afstuderen en ‘als vanouds’ hun certificaat behalen bij het centrum. De certificeringsdag zal plaatsvinden op 3 november 2023.

Van Dixhoorn opleiding volgen bij NPi 

Al het lesmateriaal wordt overgedragen aan het NPi en wij hebben hen toestemming verleend om dit lesmateriaal te gebruiken. Dit geldt ook voor de Merken van de methode, zoals het logo en de naam. Het Van Dixhoorn centrum blijft wel eigenaar van het lesmateriaal en eventuele wijzigingen hierin gaan in overleg met ons. Tot slot gaan ook alle docenten over naar het NPi.

Voor dit jaar zijn er nog enkele plekken beschikbaar voor Deel 1, die start op 31 mei aanstaande in Doorn. Voor nadere informatie klik hier.

Vanaf januari 2024 wordt de nieuwe opleiding voor deel 1, 2 en 3 gepland door het NPi en aanmelding hiervoor verloopt via hun website (klik hier).

Vragen?

Alle informatie rondom de overgang verzamelen wij op deze webpagina. Hier zullen wij updates plaatsen rondom de ontwikkelingen en ook veel gestelde vragen beantwoorden. Houd daarom deze pagina in de gaten voor meer nieuws.

Wij zijn zeer verheugd met deze overgang en wat dit betekent voor de opleiding en de Methode Van Dixhoorn. Het centrum blijft gewoon bestaan en zal ook in de toekomst een rol hebben. Welke rol dit precies is en hoe wij hier invulling aan gaan geven, daarover zullen wij ons de komende periode beraden. Hierover later meer.

Wij bedanken alle betrokkenen voor hun geduld, begrip en welwillendheid.

Met vriendelijke groet,
Jan en Irmgard van Dixhoorn